Adverteren op Facebook

Je hebt een Website / Webshop of een Facebookpagina van je bedrijf en je wilt hiervoor graag adverteren. Dan kun je op Facebook een campagne starten. Er zijn op Facebook verschillende manieren om met een campagne met advertenties voor (meer) bezoekers of (meer) verkopen te zorgen.

Kosten voor Facebook campagne

Hoeveel een campagne op Facebook kost, hangt af van wat je er zelf aan wilt besteden. Je bepaalt zelf hoe je hiervoor wilt afrekenen: betalen voor het vertonen van je advertentie of juist betalen per klik op je advertentie.

Je bepaalt zelf het bedrag met een bod, hoe hoger je bod, hoe groter de kans dat je vertoond wordt. Dit is omdat er natuurlijk meerdere adverteerders zijn die graag hun advertentie vaak willen laten vertonen.

Naast je bod per klik (CPC) of bod per duizend vertoningen (CPM), stel je een budget in per dag. Het dagbudget is het maximale bedrag dat je wilt besteden.

Het dagbudget op Facebook moet minimaal twee keer zo hoog zijn als je bod voor een klik en adverteren kan al vanaf USD 1,- per dag. Het is dus voor iedereen mogelijk om te adverteren op Facebook.

Wil je de campagne starten, dan betaal je ook voor de tijd die het kost om de Facebook-campagne op te zetten. De kosten hiervoor beginnen bij USD 250,- aan de hand van wat je wilt kunnen we meer kosten bijkomen. Voor onderhoud en rapportage een vast bedrag per maand van USD 125,-. Naast dit alles komen ook de kosten voor de klikken of vertoningen. Hoeveel je hiervoor in moet zetten, hangt o.a. af van het doel en doelgroep van de campagne en van de kosten per klik. Een redelijk uitgangspunt voor het advertentiebudget is ongeveer USD 300,- per maand.

Geïnteresseerd?

Wij van HITS komen graag langs voor een vrijblijvend gesprek om de wensen te bespreken om zo de juiste campagnes te maken en ook een gepaste offerte.